Reclamă
Reclamă

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu partidele populiste din Austria şi Republica Cehă la nivelul Uniunii Europene, denumită „Patrioţi pentru Europa”, pentru a forma un nou grup de extremă dreapta în Parlamentul European.

Grupul „Patrioţi pentru Europa”, care reuneşte partidul Fidesz al lui Orban, Partidul Libertăţii din Austria (FPO) şi „Acţiunea cetăţenilor nemulţumiţi” din Republica Cehă, cunoscută sub numele de ANO (Da), ar trebui să câştige în curând mai mulţi membri şi să devină „cel mai mare grup al forţelor de dreapta din Europa”, a declarat premierul Viktor Orban, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Ungaria urmează să preia luni preşedinţia semestrială prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

Reclamă

Alegerile pentru Parlamentul European au avut loc la începutul lunii iunie. Până în 2021, Fidesz a făcut parte din Partidul Popular European (PPE) de centru-dreapta, când Viktor Orban s-a retras din acest bloc politic. De atunci, partidul său nu a mai făcut parte din niciun grup politic oficial.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro