Reclamă
Reclamă

Premierul slovac Robert Fico a declarat joi, într-un videoclip postat pe pagina sa de pe rețeaua socială Facebook, că aderarea Ucrainei la NATO ar duce la declanșarea unui conflict global, informează Politico.

„Înțeleg dorințele Ucrainei, este o țară suverană, dar apartenența Ucrainei la NATO este doar o garanție a celui de-al Treilea Război Mondial”, a spus Robert Fico în videoclip.

Comentariile acestuia au venit la doar câteva ore după ce delegația Slovaciei de la summitul NATO din Washington a susținut o poziție comună conform căreia Ucraina se află pe „o cale ireversibilă” pentru a se alătura alianței.

Reclamă

Prim-ministrul slovac a adăugat că el a oferit instrucțiuni reprezentanților Slovaciei la summit să sublinieze faptul că Ucraina poate adera la NATO numai după ce îndeplinește toate criteriile de aderare și după ce toate țările membre semnează.

Slovacia este membră a NATO din 2004. Robert Fico, care se află la al patrulea mandat ca prim-ministru al țării din 2006, s-a angajat să oprească ajutorul militar acordat Ucrainei și a susținut că „nu există război” în Kiev.

Robert Fico a mai spus că „și-ar fi dorit foarte mult să se alăture” premierului ungar Viktor Orban în călătoria sa la Moscova de săptămâna trecută, pentru a-l vizita pe președintele rus Vladimir Putin.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro