Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu președintele Consiliului European, Charles Michel, care i-a reconfirmat susținerea totală a liderilor europeni pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, și-a exprimat susținerea totală pentru aderarea României la spațiul Schengen. Premierul Ciolacu a apreciat sprijinul constant și plin de energie al domniei sale, menționând că acesta este unul dintre marii prieteni ai țării noastre.

Adoptarea unei decizii favorabile României pentru a detensiona situația

Cei doi lideri au căzut de acord că adoptarea unei decizii legitime în favoarea României reprezintă cea mai bună soluție pentru a detensiona situația actuală și a contracara euroscepticismul în zona de est a continentului.

România nu are nicio șansă să intre în Spațiul Schengen! Austria a spus clar: Suntem împotrivă!

Recunoașterea sprijinului puternic acordat Ucrainei și Republicii Moldova

Președintele Charles Michel a mulțumit României pentru sprijinul puternic oferit Ucrainei și Republicii Moldova. Acest lucru demonstrează că românii susțin solidaritatea prin fapte concrete.

Premierul Ciolacu speră ca și Europa să demonstreze solidaritatea europeană prin luarea unei decizii favorabile României în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen, nu doar prin declarații oficiale.

Austria continuă să se împotrivească

Reamintim faptul că România încercat să intre în spațiul Schenghen pe 8 decembrie 2022, dar nu a avut succes. Țara noastră a fost la pachet cu Bulgaria în cadrul votului, însă Olanda și Austria s-au impus extinderii spațiului Schengen.

Olanda ar fi vrut să dea vot pozitiv pentru România însă Austria s-a impus sută la sută pentru aderarea țării noastre la spațiul de liberă circulație.

Unul dintre principalele motive pentru care Austria nu a fost de acord ca România să intre în spațiul de liberă circulație a fost traficul mare de imigranți care ar ajunge în Austria prin țara noastră.

Din fericire, cifrele Comisiei Europene au demontat cele spuse de austrieci. Cu toate acestea, Austria continuă să se împotrivească extinderii spațiului Schengen. Sunt politicieni care susțin că România ar putea intra anul acesta în spațiul Schengen. Pe de altă parte, altii spun ca suntem foarte departe de acel moment.