Jocurile puterii politice continuă să surprindă pe toată lumea, mai ales acum, înainte de rotativa guvernamentală

Scena politică din România este marcată de numeroase aspecte tumultoase în prezent. Deși atenția aleșilor trebuie să fie în prezent pe rotativa guvernamentală, profesorii „au încurcat ițele” în acest sens. Astfel, de la negocierile legate de demisii sau schimbări ale miniștrilor, în prezent, focusul este pe sfera educației. Din acest motiv, multe dintre planurile ce țin de „jocurile de putere” se amână. Astfel, surpriza vine în acest context legat de amânarea demisiei premierului României. Aceasta era plănuită pentru data de 26 mai.

Premierul României, Nicolae Ciucă rămâne în funcție

Conform înțelegerilor celor aflați la putere, premierul României trebuia să demisioneze astăzi, 26 mai 2023. De altfel, această măsură era doar una dintre puținele pe care rotativa guvernamentală le presupunea. Situația tensionată din sfera învățământului împiedică desfășurarea acestor planuri după cum au fost stabilite inițial. Astfel, pentru a soluționa problema grevei profesorilor, cel puțin pentru moment, Nicolae Ciucă rămâne prim ministru.

Executivul a anunțat în această dimineață la Palatul Victoria că nu va demisiona din funcție.

Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul. Ținând cont de faptul că așa cum până acum am gasit soluții, după discutiile pe care le-am avut la nivelul coaliției, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, astfel încât să gasim soluții, doar că aceste probleme s-au acumulat în timp, în 30 de ani”, explicat Ciucă.

Demisia oficialului era programată pentru astăzi

Conform calendarului, vineri, 26 mai, premierul Ciucă ar fi trebuit să elibereze scaunul de premier. În urmă cu două zile, negocierile legate de noul Guvern nu erau oricum încheiate. În calea lor a stat mai ales greva profesorilor, motiv pentru care acestea nu au putut fi duse la final.

Deși a vorbit public despre demisie, totuși, Nicolae Ciucă nu a vrut să dea detalii despre viitorul lui politic. Astfel, cel puțin deocamdată, nu se știe dacă acesta va rămâne sau nu fidel PNL

Astăzi, aleșii politici se vor concentra în continuare pe discuțiile cu sindicatele din învățământ.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.