Ludovic Orban a oferit noi declarații despre reluarea anului școlar și a transmis ca sub nicio formă anul școlar în curs nu va fi înghețat. Din spusele premierului, elevii ar putea reveni la școală după 15 mai.

„Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel studenţii. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţă, să intensifice predarea online până se vor deschide şcolile şi să fie pregătite examenele foarte bine”, a declarat Ludovic Orban.

O nouă veste încurajatoare vine și de la ministrul Educației, care a aprobat marți revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

“Examenele se dau din materia predată până la începutul semestrului II. Programa școlară a fost refăcută. Vom susţine, probabil, în luna iulie examenele naţionale – evaluarea naţională şi bacalaureatul”, a declarat ministrul educației.

Potricit scenariului discutat în grupul de lucru al Ministerului Educaţiei, ambele examene ar putea fi organizate în iulie, însă data exactă se va stabili în funcție de evolutia pandemiei de coronavirus în România.

Ministrul Educației pune la dispoziția elevilor în fiecare săptămână, cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, pentru a-i ajuta la examenele naționale.Testele sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste vor apărea în data de 22 aprilie 2020.

”În momentul în care Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă ne spune că putem reveni în siguranţă şi că nu este pusă în pericol sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie să îl adoptăm”, a spus Anisie.