Ludovic Orban a vorbit în această seară la Realitatea Plus despre mai multe situaţii cu privire ordonanţele de urgenţă. Orban aşaptă ca CCR să ia anumite decizii cu privire la toate ordonanţele care nu au avut o veridicitate şi nu au fost verificate din punct de vedere constituţional.

„Aştept motivarea şi o să emitem ordonanţă de urgenţă ca să rezolvăm problemele generate de OUG 51. Pentru că nu s-au uitat să vadă: oare Ordonanţa 51 era constituţională, exista temei de urgenţă? Pentru adoptarea OU 51 nu a existat control de constituţionalitate pe Ordonanţa 51. Iar noi, care venim să îndreptăm nişte efecte negative clare, precise, pe care le ştie toată lumea, printr-o angajare de răspundere constatând că în Parlament nu se corectează Ordonanţa 51, este neconstituţională angajarea noastră de răspundere? Eu nu cred că e neconstituţională voinţa unui guvern de a rezolva problemele oamenilor. Vă spun simplu: nu le-a plăcut angajarea de răspundere, dăm ordonanţă de urgenţă. Să vedem ce spun de ordonanţa de urgenţă că pe ordonanţa de urgenţă 51 nu au spus nimic”, a declarat Ludovic Orban.
„Ordonanţa 51 care menţine în trafic rable şi căzături care pun în pericol siguranţa transporturilor dată ca ordonanţă, nu are nicio problemă, are o problemă legea. Sincer, nu înţeleg, procedura angajării răspunderii este o procedură prevăzută în Constituţie. Eu am respectat prevederile constituţionale. Cât am constatat că Guvernul a dat o OUG cu efecte extrem de negative asupra oamenilor, normal că a trebuit că corectez efectele nocive ale acestei ordonanţe. Ăsta a fost motivul pentru care ne-am angajat răspunderea, era o problemă care trebuia soluţionată”, a spus premierul la Realitatea.
Distribuie