Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună data alegerilor prezidențiale. Acest anunț vine în contextul în care astăzi este ultima zi pentru adoptarea hotărârii de guvern care ar fi stabilit primul tur al prezidențialelor pe 15 septembrie.

PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un acord privind calendarul scrutinului, iar în ultimele zile a avut loc un schimb de declarații tensionate între cele două partide. „Mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice, nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat. Am înțeles cu toții că acest guvern nu este al coaliției sau al unui partid, ci al României”, a spus Ciolacu înaintea ședinței de Guvern.

Premierul a continuat prin a sublinia responsabilitatea comună a partidelor de a asigura stabilitatea țării: „Toţi cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriaşă de a asigura stabilitatea acestei ţări, iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ţi respecţi angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfăşurarea alegerilor, este vorba de încredere. Ţopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri şi din punctul meu de vedere trebuie să înceteze”.

Reclamă

„Ca premier, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi, practic, ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG pentru stabilirea datei alegerilor, convenită pe 15 septembrie”.

Ciolacu a mai menționat că, începând de luni, va invita liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor: „De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro