Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat joi, în cadrul unui eveniment, că se așteaptă ca inflația să scadă sub 5% până la finalul anului 2024.

Declarând că măsurile guvernului PSD au contribuit semnificativ la stabilizarea economiei, Ciolacu a menționat că, fără intervențiile guvernamentale, inflația ar fi putut atinge 30%. Premierul a subliniat că România se va încadra în deficitul bugetar propus, similar cu anul precedent.

La întâlnire au fost prezente personalități politice marcante, inclusiv Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, și Gabriela Firea, președintele PSD București. Ciolacu a abordat și subiectul impozitării progresive, precizând că aceasta va viza veniturile excepționale, nu salariile obișnuite ale cetățenilor.

Ciolacu a criticat de asemenea gestiunea financiară anterioară, atribuind o creștere considerabilă a datoriei publice și a deficitului bugetar administrației precedente. El a subliniat că, în ciuda provocărilor, investițiile curente ale guvernului vor contribui la revenirea economică prin colectarea de taxe și impozite suplimentare.

Premierul Marcel Ciolacu rămâne optimist cu privire la perspectivele economice ale României, anticipând o scădere a inflației și menținerea deficitului bugetar în limitele propuse.