Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat duminică regretul pentru o glumă pe care a recunoscut că a fost „o glumă cu adevărat nereușită” pe tema originii moldovenești, în urma reacțiilor virulente stârnite de afirmația sa că Buzăul nu este în Moldova. Acesta a subliniat că toată situația a fost doar o tentativă de a destinde atmosfera după „3 zile de maraton” și nu a intenționat să jignească pe nimeni, reiterând că „Cu toții suntem made in România”.

Intr-un efort de a clarifica contextul, Ciolacu a explicat deja că nu a dorit să aducă ofensă sau să emane prejudecăți peiorative despre Moldova sau moldoveni, precizând inclusiv pe rețelele sociale că „Înainte de orice sunt român. Îmi iubesc țara și cred în Dumnezeu. Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean”. În plus, acesta și-a exprimat regretul dacă vreo persoană s-a simțit lezată de comentariile sale.

Premierul a mai adăugat că „respectul pentru Moldova se vede în proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani”, indicând implicarea sa și a guvernului în dezvoltarea echitabilă a tuturor regiunilor țării.

Comentariile lui Ciolacu au venit după ce anumite voci l-au criticat pentru declarațiile inițiale, calificându-le drept „declarații grave care îl descalifică”. Totuși, prin explicațiile și scuzele oferite, premierul încearcă să treacă peste această controversă, subliniind angajamentul său continuu față de toate regiunile României, inclusiv Moldova.