Într-o întâlnire recentă cu comunitatea românească stabilită în Qatar, premierul României, Marcel Ciolacu, a exprimat dorința ca românii care lucrează și trăiesc în această țară să se întoarcă în România, subliniind progresele economice înregistrate de țară. Premierul a recunoscut, în discursul său, că românii pot câștiga financiar mai bine în Qatar, dar a evidențiat și că România se bucură în prezent de o perioadă de creștere economică.

„Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine financiar decât ați fi câștigat în România, în acest moment. Însă, sper din tot sufletul că, împreună cu colegii mei, până la sfârșitul mandatului, să menținem acest trend de creștere”, a declarat Ciolacu, adăugând că și-ar dori ca românii să revină acasă pentru a contribui la dezvoltarea țării.

Discuțiile dintre premier și comunitatea română au cuprins și subiecte legate de situația geopolitică actuală, precum și obiectivele pe termen lung ale guvernului român, inclusiv investițiile semnificative în sănătate și educație.

„Mi-aș dori foarte mult să găsim acele proiecte provocatoare pentru nivelul dumneavoastră de așteptare și în România… Este ultimul tren al României. Dacă România pierde acest tren și aceste fonduri europene, România nu mai are timp și nu mai poate să recupereze acest timp”, a subliniat Marcel Ciolacu, făcând referire la importanța capitării fondurilor europene pentru dezvoltarea țării.