Reclamă
Reclamă

Guvernul a făcut „toate modificările posibile” în privinţa e-TVA, iar ANAF are nevoie urgentă de digitalizare, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, în contextul protestelor economiştilor şi contabililor, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă vor mai exista modificări cu privire la e-TVA, în contextul protestelor din Piaţa Victoriei privind legislaţia în acest domeniu, premierul a spus: „Am făcut toate modificările posibile. Nu sunt sancţiuni, nu sunt … Cu toţii ne dorim reforme, când le implementăm nu mai sunt bune. ANAF are nevoie de digitalizare după 30 de ani. De 30 de ani promitem acest lucru. Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa, (…) iar când implementăm digitalizarea avem probleme. Cu adevărat, trebuie să vedem pe timpul implementării să nu creăm mai multe probleme companiilor decât să facem digitalizare. Şi eu am văzut că domnul ministru a avut aceste întâlniri mereu, dar nu putem ceda pentru a mia oară. De 30 de ani tot timpul cedăm şi am ajuns primii la evaziune fiscală din Europa. Eu nu îmi asum acest lucru”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Zeci de economişti şi contabili protestează luni, nemulţumiţi de „ritmul şi haosul din legislaţia fiscală”, solicitând totodată schimbări fundamentale în politica fiscală a ţării.

Reclamă

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro