Premierul Marcel Ciolacu a condamnat „cu fermitate” atacul cu rachete lansat de Iran asupra Israelului, exprimându-și solidaritatea cu populația israeliană. Într-un mesaj amplificat pe rețeaua X, șeful Guvernului român a subliniat susținerea României pentru dreptul Israelului de a-și apăra cetățenii și de a asigura securitatea națională.

„Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac și susținem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetățenilor săi”, a declarat Ciolacu în mesajul său.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când Iranul a lansat sute de drone, rachete de croazieră și balistice asupra Israelului, marcând un atac fără precedent. Reacția premierului român vine în contextul în care tensiunile din regiune escaladează, iar comunitatea internațională urmărește îndeaproape evoluțiile.

În mesajul său, Marcel Ciolacu a reiterat importanța păcii și securității în regiune, exprimându-și speranța că situația va fi rezolvată pe cale diplomatică, astfel încât să fie asigurată stabilitatea în zona respectivă.