Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat în urma vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite că reprezentanțele diplomatice românești din Dubai și Abu Dhabi vor fi reorganizate pentru a satisface așteptările crescente ale comunității românești din regiune. Ciolacu a evidențiat faptul că numărul românilor ce aleg Dubaiul ca destinație de vacanță a crescut semnificativ, ajungând la 100.000 de persoane zilnic.

„În contextul în care, în fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă, este esențial să ajustăm dimensiunea și serviciile consulatelor noastre pentru a răspunde corespunzător nevoilor lor”, a afirmat premierul. Această mișcare face parte dintr-un proces mai larg de reorganizare a ministerelor românești, potrivit legii în vigoare, cu accent pe Ministerul de Externe, conform declarațiilor premierului.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța reevaluării prezenței diplomatice românești în străinătate în concordanță cu dinamica comunităților românești globale. „Acum 20 de ani în Dubai veneau doi români, între timp vin 100.000. Nu-i normal să reaşezăm lucrurile?”, a punctat Ciolacu, evidențiind schimbarea semnificativă în preferințele de călătorie ale românilor.