Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni, la sediul partidului, că va avea discuții cu miniștrii cu privire la modificările legale referitoare la șoferii care consumă droguri, pentru a lua o decizie în ședința de Guvern de joi. El a subliniat că trebuie găsite soluții pentru a nu abandona lupta împotriva drogurilor, dar, în același timp, să nu fie făcută o nedreptate unor oameni nevinovați.

„Astăzi, din acest moment merg la Guvern și am întâlnire cu ministrul Transporturilor, discutăm și despre Valea Oltului, și despre Tarom, am cu ministrul Finanțelor, cu domnul Boloș, am întâlnire cu domnul vicepremier și ministru de Interne, cu ministrul Energiei și cu ministrul Fondurilor Europene. Discutăm toate problemele și vedem ce punct trebuie să modificăm joi, în ședința de guvern, cu aplicarea legii. Totuși, trebuie găsite soluții ca să nu abandonăm lupta împotriva drogurilor, categoric, dar nici să facem o nedreptate prin această luptă, unor oameni nevinovați. Categoric, răspunsul trebuie să fie între 48 de ore și 72 de ore, de la INML. Până acum se făcea imediat dosar, în urma testului făcut. Toate aceste lucruri se vor lămuri joi”, a declarat premierul, citat de News.ro.

Marcel Ciolacu a precizat că în privința achizițiilor pentru realizarea acestor teste într-un timp rezonabil nu este vorba de un efort financiar. „E o sumă simbolică pentru Guvernul României, una sau două milioane de euro, o să vorbesc cu domnul Boloș”, a precizat șeful Executivului.

Reclamă

Întrebat despre cazurile în care șoferilor li se ridică permisul pentru că au luat o pastilă de răceală, premierul Ciolacu a răspuns: „Nu s-a întâmplat până acum acest lucru. Dvs puneți o întrebare ca și cum s-ar întâmpla acest lucru. Joi vom lua măsurile ca acest lucru să nu se întâmple”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro