Prim-ministrul Marcel Ciolacu a evidențiat, într-o declarație recentă, un trend descendent al inflației, subliniind că veniturile populației au crescut cu un procent mai mare decât creșterea prețurilor. În cadrul unui eveniment de lansare a candidaților PSD Argeș pentru alegerile locale, Ciolacu a menționat că, deși anul trecut inflația medie a fost de 13,8%, în prezent, creșterile de venituri pe persoană se situează la 13,5% și peste 13,8% pe familie, comparativ cu o creștere a prețurilor de 11,5%.

De asemenea, premierul a făcut referire la investițiile în derulare în județul Argeș, care valorizează 1,5 miliarde de euro, punând accent pe progresele în infrastructura rutieră și pe veniturile majorate pentru angajați, pensionari și copii din regiune. În discursul său, a lăudat performanțele Simonei Bucura Oprescu, actualul ministru al Muncii, anticipând victoria PSD în alegerile locale din Argeș.

În contextul european, rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a înregistrat o scădere în luna martie, ajungând la 2,6%, conform datelor Eurostat. Cu toate acestea, România se confruntă pentru a treia lună consecutiv cu cea mai ridicată rată a inflației dintre statele membre ale blocului comunitar.