Premierul Marcel Ciolacu a adus o veste importantă pentru milioanele de seniori din România într-o declarație făcută vineri seară: pensiile vor crește.

Mai ales pensiile mici vor beneficia de această creștere, iar abordarea va fi diferențiată în funcție de venituri.

Noua lege a pensiilor pe cale de a fi adoptată

Premierul a menționat că este foarte posibil ca până la sfârșitul anului să se adopte o nouă lege a pensiilor. Aceasta va avea ca scop închiderea inechităților existente în cadrul legii actuale. Marcel Ciolacu a subliniat că solicitarea Comisiei este de a rezolva cât mai multe dintre aceste inechități.

În cadrul declarației sale, premierul a confirmat că pensiile mici vor crește cu siguranță. Acest lucru va aduce un beneficiu semnificativ pentru cei cu pensii mici, care vor primi mai mulți bani lunar.

Casa de Pensii anunță data la care vor fi plătite pensiile în luna septembrie

Recent, Casa de Pensii a anunțat data la care vor fi virate pensiile în luna septembrie la nivel național. Această informație este importantă pentru seniori, care așteaptă să știe când vor primi banii pe card sau în cont.

Premierul Marcel Ciolacu a spus clar! Pensiile românilor vor crește cu siguranță. Cine vor fi norocoșii

Data de plată a pensiei poate varia în funcție de preferințele fiecărui pensionar. Cei care au ales să primească pensia prin cont curent sau card vor primi banii pe data de 12, dar nu mai târziu de 13 septembrie. În cazul în care pensionarii nu sunt găsiți acasă și primesc aviz, documentele de informare (taloanele mov) vor fi păstrate la sediul oficiului poștal până la ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Pensionarii care primesc pensia prin poștă trebuie să aștepte vizita poștașului în intervalul 1-15 al lunii.

Prelungirea posibilității de cumpărare a vechimii în muncă

Recent, Guvernul a luat decizia de a prelungi posibilitatea cumpărării vechimii în muncă necesară pentru pensionare până la sfârșitul anului 2024. Această măsură oferă oportunitatea celor interesați să completeze perioadele de vechime în muncă pentru a atinge limita de vârstă necesară pensionării.