Premierul, înlocuit de Ministrul Apărării?

Publicat: luni, 24 februarie 2020, 11:26

De altfel, Orban a vorbit şi despre ce se va întâmpla astăzi la votul de învestitură. „În ce ne priveşte vom fi mâine prezenţi”. Potrivit lui Orban, membrii PSD „au o atitudine neconstituţională şi se discreditează. Ei sunt aceia care au iniţiat moţiunea de cenzură, şi ei au demis Guvernul prin votul din Parlament. A nu te prezenta la vot înseamnă a boicota o procedură constituţională fundamentală”.

Orban susţine că o absenţă a parlamentarilor la şedinţa de astăzi reprezintă nerespectarea fişei postului. Tot astăzi, CCR stabileşte dacă a fost legal, sau nu, numirea aceluiaşi premier la doar 24 de ore de la demitere.

Nu avem altceva mai bun de făcut decât să solicităm tuturor parlamentarilor, indiferent din ce partid fac parte, să respecte fişa postului şi să respecte cetăţenii români, să nu-şi bată joc de România şi să participe la votul de investitură”. CCR Ar trebui să aibă un temei în Constituţie ca să ia o astfel de decizie. Să vii şi să spui că un preşedinte nu poate să nominalizeze ca şi premier pe un premier care a condus un Guvern demis prin moţiune de cenzură înseamnă o încălcare a Constituţiei, a dreptului de a alege şi de a fi ales”.

Ce a răspuns Orban legat de o posibilă înlocuire cu generalul în rezervă Nicolae Ciucă.

„Nu pot să vă dau o reacţie despre o non-ştire, este o invenţie care n-are nicio legătură cu realitatea. Ce să comentez mai mult de atât”, dar a continuat: „Dl. Ciucă este un foarte bun coleg, conduce ministerul Apărării, ne înţelegem foarte bine. Vă rog să nu mai discutaţi despre astfel de informaţii inventate. Au fost sute de astfel de informaţii care s-au dovedit a fi false, nişte minciuni gogonate. Credeţi-mă, este o minciună, o invenţie”, a răspuns Orban.

Citește și: