Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, era în stare de șoc după ce a fost atacată și lovită de un bărbat vineri în centrul capitalei Copenhaga, a relatat agenția de presă Ritzau, citând poliția și biroul premierului, transmite Reuters.

Premierul danez a scăpat după ce a fost agresată și nu prezenta semne de vătămare, a declarat pentru Reuters un locuitor din zonă. „Prim-ministrul Mette Frederiksen a fost bătut vineri seara la Kultorvet (piața, red.) din Copenhaga de un bărbat care a fost ulterior arestat. Prim-ministrul este șocat de incident”, a declarat biroul acesteia într-un comunicat, fără a da alte detalii.

Poliția din Copenhaga și serviciul național de securitate și informații al Danemarcei au confirmat incidentul pentru Reuters, dar au refuzat să ofere mai multe detalii. „Părea puțin stresată”, a declarat pentru Reuters Soren Kjergaard, care lucrează ca barman în piață, după ce a văzut-o pe șefa Executivului danez escortată de serviciul de securitate, în urma agresiunii.

Ministrul danez al Mediului, Magnus Heunicke, a declarat pe platforma X: „Mette este, în mod natural, șocată de atac. Trebuie să spun că ne cutremură pe toți cei care îi suntem apropiați”.