Veste uriașa pentru pensionarii României, venită tocmai de la Guvern. Luna octombrie vine cu bani mai mulți, pe lângă pensie. Marcel Ciolacu a anunțat că sumele vor ajunge la oameni în a doua jumătate a acestei luni.

Premierul Ciolacu, anunț bombă pentru pensionari în luna octombrie

Pensionarii cu venituri mici au în luna octombrie o mare bucurie. Guvernul a finalizat procedurile pentru acordarea tranșei a doua din ajutorul pe care seniorii din țara noastră trebuie să îl primească în acest an.

Marcel Ciolacu a anunțat că toți pensionarii care primesc pe lună mai puțin de 3.000 de lei vor primi bani în plus, pe lângă pensie. Ajutorul este cuprins între 500 și 300 de lei și va fi virat fie pe card, fie va fi adus de poștaș, în funcție de cum au optat beneficiarii să-și primească veniturile.

Premierul României a anunțat și momentul în care oamenii vor ajunge în posesia banilor. Românii vor beneficia de ei în următoarele săptămâni.

Profit de ocazie pentru a anunța că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni. (..) deci sper că e clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România., a declarat premierul.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor de la 1 ianuarie 2024

Această sumă nu este singura pe care o vor primi pensionarii din România. Guvernul pregătește noua lege a pensiilor, care va implica și o recalculare a veniturilor seniorilor de la noi.

Casa de Pensii a transmis că primii pași au fost deja făcuți. 4,6 milioane de dosare au fost analizate, iar când procesul va fi terminat, nu vor mai exista pensionari cu venituri extrem de mici.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2024, este așteptat și ca pensia să crească.

Coaliția a vorbit deja despre această variantă și se ia în calcul o majorare care să fie egală cu rata inflației de la finalul anului 2023. Ceea ce va însemna, pentru oameni, cu câteva sute de lei în plus în fiecare lună.