Reclamă
Reclamă

Universitatea din București (UB) a făcut mai multe precizări importante privind înscrierea candidaților pentru sesiunea de admitere din iulie 2024 la cele 19 facultăți.

Candidații care nu pot încărca diplomele de Bacalaureat sau adeverințele de promovare a examenului național de Bacalaureat la momentul înscrierii se pot înscrie în continuare, urmând să prezinte aceste documente ulterior. Această măsură vine în sprijinul celor care, din diverse motive, inclusiv ca urmare a afișării notelor finale după contestații, nu au aceste documente la momentul înscrierii.

UB oferă două variante pentru înscrierea fără prezentarea diplomei sau a adeverințelor:

Reclamă
  1. Pe platforma de înscriere, candidații trebuie să dea acordul comisiilor de admitere ale facultăților pentru accesarea profilului lor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR). Acordul se oferă fie prin bifarea câmpurilor dedicate din platformele de admitere, fie prin încărcarea unor declarații.
  2. Transmiterea, odată cu celelalte documente necesare înscrierii, a unei declarații care să conțină codul de identificare primit de la licee/colegii la înscrierea pentru examenul național de Bacalaureat și acordul de utilizare al acestuia de către comisiile de admitere ale facultăților.

Diplomele de Bacalaureat sau adeverințele de promovare vor trebui depuse la momentul confirmării locului, acolo unde este cazul.

Pentru sesiunea de vară a admiterii 2024, Universitatea din București scoate la concurs aproape 8.000 de locuri la buget și alte aproape 11.300 de locuri la taxă. Pentru studiile de licență sunt disponibile 4.680 de locuri la buget, iar pentru masterat 3.190 de locuri la buget.

Din totalul locurilor scoase la concurs, 81 sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 129 sunt destinate absolvenților de licee din mediul rural și 76 de locuri sunt alocate candidaților de etnie romă. Candidații din sistemul de protecție socială pot aplica pe cele 34 de locuri destinate lor, iar persoanele cu cerințe educaționale speciale pot candida pe cele 25 de locuri alocate. Alte 50 de locuri bugetate sunt destinate pentru programele de masterat didactic.

Școlile doctorale ale UB vor organiza admiterea în perioada 2 – 16 septembrie 2024, scoțând la concurs 340 de locuri la buget, dintre care 163 sunt cu bursă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro