În două județe din România, mai multe drumuri au fost închise

După două luni de iarnă mai degrabă „primăvăratică”, prima ninsoare a căzut din belșug peste România. Situația a luat însă autoritățile prin surprindere din nou. Astfel că, ninsoarea abundentă a făcut dificilă deszăpezirea drumurilor. Din acest motiv, zeci de șoferi au fost de-a dreptul blocați în zăpadă încă de aseară.

Autoritățile au fost în alertă

A nins preț de câteva ore în toată țara însă cele mai afectate județe au fost Vrancea și Buzău. Din acest motiv, autoritățile au luat decizia să închidă 13 drumuri județele din județul Buzău și cinci sectoare de drum din Vrancea. IPJ Buzău a anunțat care sunt drumurile acoperite complet cu zăpadă. Este vorba despre tronsonul 202

Drumuri închise în județul Buzău

Râmnicu Sărat – Puieşti, 203A Valea Râmnicului – Ghergheasa, 203 – Valea Râmnicului – Ziduri – Bălăceanu, 214A – Caragele – Ruşeţu, 203I – Cilibia – Caragele, 203D – Scutelnici – Smeeni, 220 – Cochirleanca – Poşta Câlnău, 203D – Smeeni – Maxenu, 203G – Sărata Monteoru – Leiculeşti, 203G – Haleş- Spital Nifon, 102H – Amaru-E85, 102H – Corbu -E 85, 203C – Mihăileşti – Movila Banului.

În zona Smeeni – Maxenu, 30 de autoturisme au rămas blocate în zăpadă din cauza unui tir care a deraiat de pe șosea. Au fost desfășurate ample acțiuni de a remedia situația.

Nici în următoarele ore, lucrurile nu vor sta mai bine. Mai ales că județul Buzău se află până Duminică sub avertizare de Cod Portocaliu de ninsori și viscol. De asemenea, meteorologii au anunțat și intensificări ale vântului care vor împrăștia zăpada. Șoferilor le este recomandat să evite tronsonul 202.

Drumuri închise în Vrancea

De asemenea, în Vrancea nu s-a putut circula pe DJ 204P de la intersecţia cu DN2/E85 (Zona Vlahuţă) – Gugeşti. Totodată, DJ 204B Mărtineşti – Bonţeşti – Râmniceni – Tătăranu şi DJ 202F Mihălceni – Băleşti. Începând cu ora 19,15 a fost închis DN2N Bogza – Dumbrăveni”, a anunțat IPJ Vrancea.

Pe DN1, traficul a fost de asemenea blocat

Nici pe DN1, șoferii nu au scăpat de zeci de minute petrecute în ambuteiaj. Totul din cauza unui TIR care s-a defectat. De asemenea la ieșire din Sinaia, o altă mașină de mare tonaj nu a putut înainta pe drum, blocând sute de mașini în spate.

Apel către șoferii rămași blocați în trafic

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi, astfel că autoritățile au desfășurat în ultimele ore zeci de acțiuni de deszăpezire, fluidizare a traficului. În miez de noapte, sute de mașini se aflau blocate pe diferite drumuri județene din România, pentru acești șoferi, CNAIR a făcut un apel azinoapte. Șoferii blocați în nămeți au fost îndemnați să coboare din autoturisme din când în când pentru a curăța zăpada din zona tobei de eșapament.

Dacă acest element al mașinii este blocat, chiar și cu zăpadă, monoxidul de carbon ar putea ajunge în habitaclu. Ulterior, monoxidul ajuns în mașină ar putea duce la otrăvire lentă.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.