Prajitura Fanta

TIp mâncare: Desert
Bucătărie: Românească
Cuvânt cheie: Prajitura Fanta
Timp preparare: 40 minutes
Timp gătire: 1 hour

Ingrediente

Blat

  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri zahăr
  • 6 ouă
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 esență de rom

Cremă

  • 200 gr unt
  • 400 gr brânză de vaci
  • 150 gr zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat

Glazură

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 4 linguri zahăr
  • 1 litru Fanta de portocale

Instrucțiuni

  • BLAT: Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza), amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.
  • CREMA: Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam branza de vaci si vanilia, mixam bine pana devine o crema pufoasa.
  • GLAZURA: Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic numai ca in loc de lapte, veti pune Fanta! Cand budinca e gata, se lasa la racorit, acoperind vasul si amestecand din cand in cand ca sa nu faca pojghita deasupra! Glazura se adauga calduta peste prajitura rece!

Reclamă