Reclamă

O nouă rețetă delicioasă de prăjitură a captat atenția pasionaților de deserturi fine și a celor dornici să își răsfețe papilele gustative. Această prăjitură cu blat de nuci, cremă de unt și caramel, și glazură de bezea promite o explozie de arome și texturi în fiecare mușcătură.

Pentru a pregăti această prăjitură, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Blat:

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 7 linguri nuci măcinate
  • 1 plic praf de copt

Cremă:

  • 3 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 250 g unt

Caramel:

  • 200 g zahăr
  • 50 g unt

Glazură:

  • 3 albușuri
  • 200 g zahăr

Pentru decor:

  • Ciocolată rasă

Mod de preparare:

Blat:

  • Bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție pufoasă.
  • Incorporați făina, praful de copt și nucile măcinate, amestecând ușor.
  • Turnați amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180°C timp de 20 de minute.
  • Lăsați blatul să se răcească și apoi tăiați-l pe orizontală în două straturi egale.

Cremă:

  • Bateți gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până devin albicioase.
  • Adăugați treptat laptele și făina, amestecând continuu.
  • Gătiți amestecul pe bain-marie până se îngroașă, apoi lăsați-l să se răcească.
  • Incorporați crema răcită în untul bătut spumos.

Caramel:

  • Topiți zahărul într-o cratiță la foc mediu, amestecând continuu până devine lichid și auriu.
  • Adăugați untul și amestecați până se încorporează complet.

Asamblare:

  • Însiropați blaturile cu caramelul fierbinte.
  • Întindeți jumătate din cremă pe primul strat de blat.
  • Așezați al doilea strat deasupra și acoperiți-l cu restul de cremă, inclusiv pe margini.

Glazură:

  • Bateți albușurile cu zahărul pe bain-marie până obțineți o bezea fermă și lucioasă.
  • Întindeți bezeaua peste prăjitură.

Decor:

  • Radeți ciocolata deasupra pentru un aspect apetisant.

Această prăjitură cu blat de nuci, cremă de unt și caramel, și glazură de bezea este gata să fie savurată! Texturile moi ale blatului și cremei, combinate cu crocanța caramelului și delicatețea bezelei, o fac perfectă pentru orice ocazie specială. Poftă bună!


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro