Reclamă
Reclamă

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României începând de sâmbătă, de la prânz, și până în a doua parte a zilei de luni. Praful saharian se va deplasa dinspre Vest-Nord către Est-Sud-Est.

„În perioada 22 iunie ora 12 – 24 iunie ora 12, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit ANM, depunerile de praf saharian vor fi vizibile în special în zonele în care va și ploua. „Depunerile de praf vor putea fi observate îndeosebi în zonele și în intervalele în care va ploua. Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni (22 – 24 iunie), masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est. Din a doua parte a zilei de luni (24 iunie), aceasta se va îndepărta de țară”, precizează ANM.

Reclamă

Praful saharian va afecta vizibilitatea și calitatea aerului pe durata prezenței sale deasupra teritoriului românesc. Autoritățile avertizează cetățenii să fie atenți la condițiile meteorologice severe care ar putea apărea în această perioadă și să urmeze recomandările date de meteorologi.

Recapitulând, în perioada 22-24 iunie, o masă de aer încărcată cu praf saharian va trece deasupra României, cu o deplasare de la vest-nord-vest către est-sud-est. Depunerile de praf vor fi mai vizibile în zonele afectate de ploaie, iar masa de aer încărcată cu praf se va îndepărta de România în a doua parte a zilei de 24 iunie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro