Un studiu realizat în toamna anului trecut, de către institutul de cercetare din mediul de afaceri, arată că românia este țara cu cei mai mulți oameni plecați la muncă. Mai mult, 730.000 de români, afirmă că intenționează să părăsească țara în 2022.
Demersurile pentru recuperarea taxelor, încep de regulă imediat după data de 1 ianuarie. Cu toate acestea, mulți români care lucrează în străinătate, nu știu de această practică leglă, care le aduce o suma consistentă în buzunare.
La fiecare început de an clendaristic, în multe țări din Uniunea Europeană începe și anul finscal. Astfel, de la 1 ianuarie, românii pot începe procedura de completare a cererilor pentru recuperarea taxelor plătite în plus în țara în care au lucrat.
Recuperarea legală a acestor bani este un drept pe care oricine îl are indiferent câți ani a lucrat în străinătate și nu afectează următoarele posibilități de angajare.
Tot statisticile arată că peste 1,9 miliarde de euro este suma de bani pe care românii care au muncit în străinătate în anul 2020 au piredut-o. Acești bani ar fi putut reprezenta un plus în bugetul fiecărei familii.
Deoarece există multe mituri cu privire la recuperarea taxelor, mai multe firme specializate în acest domeniu vin în ajutorul românilor cu modalități legale de recuperare a taxelor.
Românii pot apela la aceste firme specializate în recuperarea taxelor, pentru a-și exercita dreptul de recuperare integrală a taxelor din țări precum Germania, Olanda, Belgia chiar și SUA
Avantajele de a apela la ceste firme, este faptul că procedura de recuperare a taxelor, se face de multe ori online ceea ce simplifică în propoții ridicate procesul