Alertă în Slănic Prahova unde o stradă s-a prăbușit, generând panică și temeri privind siguranța locuințelor din proximitate. Incidentul a avut loc pe strada 23 August, unde asfaltul a cedat, lăsând în urmă cratere impresionante. Autoritățile au blocat accesul în zonă și au demarat o serie de investigații pentru a evalua riscurile suplimentare.

Localnicii se tem de posibilitatea ca surparea să se extindă spre clădirile rezidențiale, distanțate la 40-60 de metri de zona afectată. Primarul orașului, Costea Daneluș, a exprimat îngrijorarea comunității, subliniind că nu se poate determina încă amploarea totală a daunelor sau posibilele consecințe: „Nu ne putem da seama de suprafața afectată, nu știm ce este dedesubt.”

Răspunsul autorităților a fost prompt, cu o echipă de specialiști din București, inclusiv din cadrul DSU și IGSU, mobilizată pentru a evalua situația. Secretarul de stat și șef al DSU, dr. Raed Arafat, a anunțat măsuri de precauție, inclusiv evacuarea temporară a persoanelor aflate în zona de risc.

Conform primelor estimări, prăbușirea pare să fi fost provocată de existența unui zăcământ de sare în subteran, ceea ce stârnește îngrijorări în legătură cu eventualele noi surpări.

În urmă cu acest incident, autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ia toate măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor și a proprietăților din zonă, recunoscând seriozitatea amenințării pe care o reprezintă aceste surpări.