Reclamă
Reclamă

Grupul Partidului Popular European (PPE) va obține 189 de locuri în viitorul Parlament European, conform celei mai recente proiecții realizate de Parlamentul European după alegerile europarlamentare care au avut loc între 6 și 9 iunie.

Potrivit site-ului Results Elections, proiecția actualizată la ora 16:14, ora României, se bazează pe rezultate finale din 15 țări membre UE, pe rezultatele provizorii din 11 țări, inclusiv România, și pe estimările din Irlanda.

Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D) ar urma să obțină 135 de locuri, iar Renew Europe, 79 de locuri, conform proiecției Parlamentului European.

Reclamă

Grupurile PPE, S&D și Renew, care au format și în fosta legislatură „marea coaliție” ce a decis compromisurile în mandatul trecut, ar urma să cumuleze 402 locuri dintr-un total de 720 și vor continua să dețină controlul în legislativul comunitar. Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) este creditat cu 73 de locuri.

Grupul Identitate și Democrație (ID) ar urma să obțină 58 de locuri, după ce a capitalizat rezultatele foarte bune din Franța, Austria și Țările de Jos. Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană ar urma să obțină 53 de locuri, iar Grupul Stângii – GUE/NGL, 36 de locuri.

Deputații neafiliați ar urma să obțină 45 de locuri, iar partidele intrate în categoria „Alții”, respectiv care nu sunt încă afiliate unui grup constituit în Parlamentul European, alte 52 de locuri.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro