Forțele armate israeliene afirmă că 239 de persoane sunt ținute ostatici de către Hamas. Patru ostatici au fost eliberați, iar un altul a fost eliberat de forțele israeliene ulterior. Hamas susține că a ascuns ostaticii în „locuri sigure și tunele” în Gaza.

Forțele de Apărare a Israelului (IDF) au afirmat anterior că printre ostatici se află 20 de copii și între 10 și 20 de persoane cu vârsta peste 60 de ani. IDF a notificat unele familii că cei dragi sunt ținuți ostatici, în timp ce alte familii, ale căror rude rămân de negăsit, cred că au fost luați definitiv.

Rimon Buchshtab Kirsht, în vârstă de 36 de ani, Daniele Aloni, în vârstă de 44 de ani, și Lena Trupanov, în vârstă de 50 de ani, au apărut într-un videoclip de ostatici lansat de Hamas la 30 octombrie. Soțul lui Rimon, Yagev Kirsht, a fost de asemenea luat din casa lor din Kibbutz Nirim.

Poveștile halucinante ale israelienilor luați ostatice de către Hamas
arhivă presă

Războiul este departe de a ajunge la final

Alexander Trupanov, care este fiul lui Lena, partenera sa Sapir Cohen, în vârstă de 29 de ani, și bunica sa Irina Tati, în vârstă de 73 de ani, au fost toți răpiți din Kibbutz Nir Oz în timp ce petreceau Sabatul împreună, conform unei declarații a Raoul Wallenburg Center for Human Rights din Canada.

Daniele Aloni, în vârstă de 44 de ani, este ținută ostatică împreună cu fiica sa Emilia, în vârstă de 5 ani. Un martor a declarat că familia ei s-a adăpostit într-o cameră sigură, dar Hamas a incendiat casa, iar mai apoi au fost luați ostatici după ce au ieșit în încercarea de a scăpa de flăcări.

Poveștile halucinante ale israelienilor luați ostatice de către Hamas
arhivă presă

Lista ostaticilor este mult mai mare

Ariel Cunio, prietena lui Arbel Yahud și fratele acesteia, Dolev au fost răpiți în aceeași atac asupra localității Nir Oz. Eitan Cunio, fratele lui Ariel și David Cunio, care a scăpat de captivitatea Hamas a primit un ultimul său mesaj de la Ariel în care spunea că: „Suntem într-un film de groază.”

Ophelia Roitman, în vârstă de 77 de ani, a trimis un mesaj implorând ajutorul în timp ce Hamas ataca Nir Oz. Fiica ei a declarat într-un videoclip că în urma unei căutări în casa ei găsit alte cadavre, dar ea lipsea și se crede că a fost răpită.

Shani Goren, în vârstă de 29 de ani, a fost răpită de acasă în Nir Oz și ulterior a fost văzută de membri ai familiei într-un videoclip postat de Hamas.

Poveștile halucinante ale israelienilor luați ostatice de către Hamas
arhivă presă