Fotbalistul de 31 de ani Savin Cojocaru, atacant al echipei Inter Cristian, din Liga a 4-a Brașov, se luptă de la începutul acestui an cu boală necruțătoare.

Golgheterul echipei Inter Cristian, din Liga a 4-a Brașov, Savin Cojocaru, în vârstă de 31 de ani, nu are o poveste de viață obișnuită. La început acestui an, a fost diagnosticat cu o boală îngrozitoari și acum se luptă pentru viața lui. 

Savin Cojocaru a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer. Primele simptome le-a simțit în luna ianuarie, iar din februarie a început un tratament la o clinică din Turcia, însă costurile pentru operație și controalele periodice sunt de ordinul zecilor de mii de euro.

1. Savin Cojocaru, atacantul care se luptă cu o formă agresivă de cancer

Până la începutul lunii ianuarie Savin Cojocaru a avut o viața normală, cu un job bun și juca fotbal la Inter Cristian. În această urma nunta cu prietena sa, Annamaria, dar din păcate trebuie să amâne pe termen nedefinit.

„Pe 9 ianuarie am simțit primele simptome, aveam crampe. Pe la 10 seara. Pe la prânz, jucasem fotbal la un balon cu mai mulți prieteni. După 10-15 minute nu mai puteam alerga, eram foarte obosit. Nu mi-a trecut niciodată prin gând că ar fi ceva grav. Am făcut un ecograf, apoi un CT. Pe 27 ianuarie am trimis rezultatul de la CT la o echipă de medici de la Spitalul Județean Brașov.

Ai mei, părinții si prietena mea, au știut diagnosticul cu o zi înaintea mea. A venit pe la mine un prieten și cum soția lui este medic i-am trimis pe Whatsapp rezultatul de la CT. Și ea mi-a spus, direct, fără ocolișuri, că e aspect canceros.

A fost mai bine că am aflat așa vestea. În timpul ăsta a venit și mama acasă, pregătită să-mi spună vestea și că trebuie să plecam în Turcia. I-am spus că știu diagnosticul. A început să plângă. Nu am căzut psihic, asta datorită părinților, prietenei mele și a cunoscuților. (…)

Programasem nunta în această vară, pe 19 iunie, la Sâmbăta de Sus, dar ținând cont că în luna mai cel mai probabil voi face operația, am amânat pentru 9 octombrie. Prietena mea, Annamaria, m-a susținut mereu și mi-a spus că putem amâna nunta și un an sau doi și că important e să mă fac eu bine. Dacă e sa fim împreună, vom fi!”, a declarat Savin Cojocaru pentru prosport. 

Povestea tulburătoare a lui Savin Cojocaru, fotbalistul care refuză să moară: „Am cancer, dar mă voi face bine!”
social media

2. Toate speranțele vin din Turcia

Soluția medicală găsită de familia lui Savin a fost o clinică renumită din Turcia, locul unde până acum s-a întâmplat foarte multe minuni. La clinica din Istanbul, fotbalistul brașovean este tratat de un medic renumit, iar ”Coji” spune că el îi va salva viața.

„Medicii din Brașov mi-au recomandat să fac o colonoscopie. Verișoara mea auzise de clinica din Turcia de la un vecin de-al său care se vindecase de cancer de pancreas în stadiul 4! Mi-am făcut pașaportul la urgență, iar peste două zile eram în avionul de Istanbul, împreună cu mama.

Am ajuns seara, iar a doua zi, dimineața, mi-au făcut toate analizele posibile. Diagnosticul? Cancer la colon cu multiple metastaze la ficat! Totul a durat câteva zile! Dacă aș fi stat în România, doar programarea la colonoscopie dura o lună!

Așa, în câteva zile am făcut toate analizele, dar și două ședințe de tratament! Costurile au fost de circa 8000 de euro, banii familiei. De atunci merg din două în două săptămâni. Un calup de tratament, cu tot cu transport și cazare costă circa 3000 de euro. De la începutul lui februarie am fost la clinică de cinci ori”, a spus Savin potrivit aceleași surse.

3. Cum îl poți ajuta pe Savin

Optimismul lui Savin este impresionant, însă tratamentul său nu s-a încheiat și este costisitor. Conturile în care îl poţi ajuta pe Savin Cojocaru sunt:

Cont lei: RO15BACX0000002124751000
Cont revolut: RO83BREL0005513475460100
Cont euro: RO64ROIN922000167340EU01
*Pentru firme donațiile se pot face prin Fundația Sus Inima din Sibiu. Pentru mai multe detalii, Savin poate fi contactat la numărul de telefon: 0740361314

 

Distribuie

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.