Ducuță, băiețelul care s-a născut într-un grajd și a fost abandonat de părinții lui, care nu au vrut nici măcar să îi cunoască, a ajuns la spital. Acum, bebelușul care a cucerit pe toată lumea este în siguranță.
Din păcate, Ducuță, băiețelul care s-a născut într-un grajd, nu a fost vizitat de nicio rudă de când a ajuns la Spitalul Marie Curie din București. Cel mai frumos cadou pe care poate să îl primească acum bebelușul este o familie nouă, care să aibă grijă de el așa cum merită.
„Micuţul s-a născut la domiciliu, la noi când s-a internat a avut o stare destul de gravă, a ajuns chiar cu pământ în urechi. Din păcate, nu ştim prea mult despre părinţi, nu au telefonat niciodată, ştim doar că este a treia naştere a mamei”, spune Andrada Georgescu, medic rezident, potrivit Antena 3.
La fel ca și Ducuță, unii copii abandonaţi în spitale nu au fost niciodată vizitaţi de mama lor
Din păcate, Ducuță nu este singurul copil care nu este vizitat de către părinţi. Cătălin Cârstoveanu, şeful Secţiei ATI nou-născuţi, spune că mulți bebeluși cu probleme au o evoluție foarte bună, atunci când ajung în familii adoptive. Iubirea și mângâierea mamei și a tatălui pot fi de multe cel mai bun tratament pentru copii cu afecțiuni grave.
„Pentru noi este o mare problemă să vedem copii cu probleme extrem de grave, unde noi am spus în scris că lucrurile sunt iremediabile.
Iubirea părintelui biologic, da, poate fi înlocuită cu iubirea părintelui adoptiv, părinte e acela care îţi acordă o şansă, care te ţine în viaţă, dar asta înseamnă iubirea şi am văzut că iubirea schimbă foarte mult anatomic lucrurile”, povesteşte medicul Cârstoveanu, potrivit sursei aminte mai sus.
Mii de non-născuți sunt abandonați anual, în spitalele din România
Deși copiii abandonați de părinții în maternități și alte unități sanitare s-au redus cu 37% în 2020, comparativ cu perioada anterioară, numărul lor rămâne ridicat. 431 de minori au fost părăsiți în 2020, arată datele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA).
Dintre aceştia, 325 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 93 în secţiile de pediatrie și 13 au fost lăsaţi în alte secţii de spital.
Totodată, 420 de copii au fost externaţi anul trecut, din care 147 s-au reîntors la familiile lor, 24 au fost preluați de familii/persoane, 226 la asistenții maternali, 11 au fost încadraţi în centre de plasament, 3 copii în centre de primire în regim de urgenţă și alți11 copii se regăsesc în alte situaţii.