Chef Patrizia Paglieri a devenit cunoscută publicului din România în urmă cu doar câțiva ani, atunci când a făcut parte din juriul „MasterChef”. Însă povestea ei în țara noastră a început mai înainte. Aceasta a ajuns în România datorită părinților săi și s-a îndrăgostit de atmosfera și locurile de aici.
Puțin sunt cei care știu că povestea lui Patrizia Paglieri nu începe în Italia, ci în Bahamas, acolo unde s-a născut. Tatăl acesteia era crupier la casino și vreme de muți ani s-a plimbat prin toată lumea. Iar în momentul în care Patrizia Paglieri s-a născut se stabilise pentru o scurtă perioadă în Bahamas. Mai apoi, la vârsta de șase ani vedeta a ajuns în Italia, unde a locuit până la 30 de ani.
„Tatăl meu era crupier la casino și toată viața s-a plimbat prin lume. Iar în perioada în care m-am născut, el lucra acolo. Eram prea mică pentru a-mi aminti ceva din Bahamas. Aș fi vrut să mai ajung o dată acolo. Până acum n-am avut ocazia. Mi-ar fi plăcut să-l duc pe fiul meu, Francesco, să vadă unde m-am născut.
Până la șase ani, am locuit cu părinții mei în Bahamas. Apoi am revenit în Italia, în regiunea Valle d’Aosta, iar când aveam 12 ani, ne-am mutat la San Remo. Acolo am stat până la 30 de ani. Este un oraș foarte frumos, dar pentru vacanțe. Din punct de vedere al vieții de zi cu zi, nu se compară cu un oraș precum București. Este frumos poziționat, pentru că ești pe Coasta de Azur. Ai Monte Carlo și Nisa aproape. Este o localitate mică. Acolo toată lumea se cunoaște cu toată lumea.”, declarat Patrizia Paglieri, potrivit okmagazine.ro.
Cum a ajuns în România?
După o viață trăită în Italia, Patrizia Paglieri a ajuns în România datorită tatălui său. Acesta a venit în țară pentru a deschide un casino și a fost urmat de soția și fiica lui. Deși inițial nu a fost neapărat încântată de România, Patrizia Paglieri a ajuns să iubească acum țara în care trăiește.
„Tot prin tatăl meu (n.r. a ajuns în România), care a venit aici să deschisă un casino. În același an, eu am divorța. Cum ai mei erau în România, am venit să-i vizitez, apoi am rămas aici. Am venit pur și simplu pentru că erau aici tata și mama. Dacă erau în Peru sau Bolivia, mergeam acolo. Iar cum mama avea restaurant în San Remo, am făcut și aici ceva legat de bucătărie. Așa s-au legat lucrurile. Mai târziu, m-a atras spiritul românesc, spre balamuc, ca cel italienesc, viața de aici. A început să-mi placă aici.
Nu am un loc preferat. Mi-au plăcut Maramureș, Delta Dunării, îmi place și litoralul. Nu mi se pare atât de scump pe cât zic românii. Trebuie să știi să cauți. Dar vacanțele nu le-aș face, într-adevăr, în stațiuni precum Mamaia. Pentru că nu ai ce să faci toată ziua. Marea românească este de weekend, nu este de vacanță.”, a mai spus Patrizia Paglieri.