Ivy Angerman, o fetiță de un an și jumătate din orașul american Hastings, statul Minnesota, este alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi. Cazul micuței, care nu se poate bucura de viață așa cum o fac alți copii, a făcut înconjurul lumii.

Micuța Ivy Angerman suferă de urticarie acvagenică, o boală rară care îi afectează pielea de fiecare dată când intră în contact cu lichide. Acest lucru o fac pe fetiță să aibă dureri chiar și atunci când plânge.

Povestea fetiței care este alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi. Ce spun părinții ei despre afecțiunea de care suferă

Fetița este alegică la apă, iar starea ei se agravează în fiecare zi. Atât apa cât și lacrimile îi provoacă dureri asemănătoare cu arsurile de gradul al III-lea. Atunci când plânge, fața micuței se înroșeste și o face să urle de durere.

„Încă nu ne putem obișnui cu ideea că are această boală. Ni se rupe inima”, mărturisește mama fetiței, citată de publicația americană People.

Înainte să devină alergică, fetița iubea apa. Acum, orice baie s-a transformat într-un adevărat chin. Acum, plânge și țipă de durere, iar pentru mama ei e cel mai greu să asiste la așa ceva.

„Am încercat multe lucruri care să-i ușureze durerea, dar nimic nu funcționează”, mai spune mama fetiței.

Povestea lui Ivy, fetița care este alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi: „Spune că o arde...”
Instagram

Reacția alergică la apă durează de la 15 minute, până la o oră

Mama fetei mai spune și că de fiecare dată când se instalează, relația alegică durează de la 15 minute la o ora. Momentan, pentru a îi mai ameliora durerile, Ivy ia antihistaminice. Din păcate, într-un timp foarte scurt ea va dezvolta o imunitate la ele și nu își vor mai face efectul.

Mama ei este diperată. Tot ce poate face pentru ea este să o țină departe de apă. Din acest motiv, serile de băiță au loc doar de două ori pe săptămână.

„Ne este foarte frică de ce va urma. Mă întreb dacă într-o zi nu i se va umfla gâtul când va bea apă. Nu știm dacă va merge la grădiniță sau ce job ar putea avea în condițiile astea”, a mai spus mama lui Ivy, fetița alergică la apă.