Lacul Morii a fost construit pentru a proteja Bucureștiul de primejdia inundațiilor și este cel mai mare lac din oraș. În ultimii ani, zona s-a modernizat extrem de mult, iar locuitorii cartierului Crângași sunt foarte bucuroși de noul aspect. Însă, puțini sunt cei care cunosc povestea adevărată din spatele construcției lui.
Lacul Morii este una dintre marile atracții din Capitală, mai ales pentru iubitorii de natură și de liniște. Este amplasat într-o zonă superbă, iar cei care aleg să petreacă timpul aici sunt mulțumiți de faptul că nu resimt aglomerația specifică centrului orașului.
Nu multă lume știe că în ceea ce privește construcția lui, povestea este una controversată. Pentru ca bucureștenii să se bucure azi de Lacul Morii, a fost nevoie să se calce pe cadavre, la propriu, iar asta a atras blestemele a mii de oameni.
Are o suprafață de 246 hectare iar pentru construcția lui multe case aflate în zonă au trebuit demolate împreună cu cea mai mare biserică de la vremea aceea, Biserica Sfântul Nicolae. Casele pierdute au dus la îmbolnăvirea si chiar moartea multora care nu au suportat gândul că agoniseala și locul familiei lor s-a năruit într-o clipă.
Lacul Morii, un loc blestemat
Cimitirul în care erau îngropați mii de oameni și care statea în calea lacului a trebuit mutat, însă, acest lucru nu a fost posibil în întregime. Osemintele multora au rămas în adâncurile apelor, lucru ce îi face pe mulți să creadă că lacul este blestemat.
Sute de oameni care s-au încumetat să înoate aici au sfârșit înecați și mulți pescari au spus că au avut parte de senzații stranii.
O altă legendă, de data aceasta fără fundament, spune că pe locul lacului a existat un cimitir de ciumati, victime ale bolii ce între 1812-1813 a omorât peste 90 000 de oameni în toată țara.
Legende urbane sau nu, specialiștii în paranormal atenționează că locul este unul încărcat de energii negative.