Când un cuplu așteaptă un copil, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le aud este dacă vor avea un băiat sau o fată.
Unora le place să aștepte până la naștere și să fie surprinși. Alții încearcă tot felul de lucruri pentru a prezice sexul bebelușului înainte de a veni timpul pentru o ecografie. Există puține studii recente despre câți viitori părinți doresc să afle sexul copilului lor nenăscut, dar un sondaj Gallup din 2007 a constatat că 51% dintre americani au spus că vor aștepta până când copilul se va naște, în timp ce 47 au spus că ar dori stiu inainte.
Și, în timp ce știința poate determina sexul unui copil în uter, de îndată ce după 10 săptămâni de sarcină, există povești ale soțiilor bătrâne care au fost transmise și le spun viitorilor părinți cum să ghicească sexul și mai devreme. Unii jură pe aceste teste, iar unii dintre noi le facem doar pentru distracție. Să aruncăm o privire mai atentă la una dintre cele mai populare: testul inelului.
Cum efectuezi testul de inel?
Pentru a efectua testul inelului, luați un inel important care aparține femeii care este însărcinată (o verigheta de exemplu). Și legați-l de un fir sau de sfoară. Pune-o pe viitoarea mamă să se întindă și lasă pe cineva să atârne inelul peste bubișura ei.
Conform testului inelului, dacă inelul se leagănă în cerc, copilul va fi o fată. Dacă se leagănă înainte și înapoi, copilul este băiat. Desigur, ca și în cazul multor povești și povești populare care s-au repetat de-a lungul anilor, unii oameni spun exact contrariul. Dacă inelul se leagănă în cerc înseamnă că bebelușul este băiat și dacă se leagănă înainte și înapoi, este o fată.
Desigur, nu există nicio metodă științifică pentru a determina sexul unui copil nenăscut. În afară de lucrul cu un obstetrician. De fapt, metoda de testare a inelului este atât de veche, încât nu există nici măcar o modalitate de a-i determina originile.
Testul inelului este corect?
Deci, dacă nu există nicio bază pentru poveștile acestor bătrâne soții, poate fi exact?
Cercetătorii de la Johns Hopkins School of Public Health au vrut să afle și ei. În 1999, au cerut 104 femei însărcinate să prezică sexul bebelușilor lor nenăscuți, folosind orice metodă au preferat – testul inelului, vise sau orice altă bănuială. Femeile au avut o rată de succes de 55 la sută. Ceea ce este aproximativ la fel cu o presupunere sălbatică. Așa că se pare că testul inelului, și altele asemenea, nu pot prezice sexul unui copil mai bine decât aruncarea unei monede.
Dar, ca toate superstițiile sau folclor, creierul nostru este gata să vrea să creadă. Angajarea într-un comportament superstițios poate oferi un sentiment de control. Poate că viitoarea mamă vrea o fată, așa că vrea ca inelul să se învârtească în cerc. E o coincidență, totuși, nu magie.
Deci, de ce continuăm să o facem? Este distractiv? Este o dorință? Ambele? De asemenea, este inofensiv, chiar dacă probabil că nu este exact.