Nu de puține ori dietele drastice te ajută să pierzi câteva kilograme, pe care ulterior le pui la loc rapid. Acest lucru se datorează efectului yo-yo, tradus ca fiind un adevărat stres pentru orgasm. Mai exact, metabolismul se schimbă pe parcursul regimului, iar la încheierea lui, revine la constantele de dinainte. De aici și îngrășarea, de multe ori peste kilogramee avute în prealabil. Postul intermitent este o variantă destul de rar abordată de către cei care vor să piardă în greutate. Acesta poate veni cu un plus, protejându-te de apariția unor afecțiuni.
Cum trebuie să te alimentezi în timpul acestui post?
Când pentru o perioadă nu te alimentezi, în corpul tău se declanșează o serie de mecanisme benefice. Cel mai popular tip de post intermitent presupune a consuma mâncarea în decursul a 8 ore. Practic, vei posti timp de 16 ore din parcursul zilei,dar și al nopții. Astfel, în intervalul celor 8 ore poți consuma câte mese vrei, însă nu depășind 1200 de calorii.
De asemenea, trebuie sa ai grijă ca fiecare porție să fie echilibrată. Vei consuma atât proteină cât și fibre, dar și carbohidrați. Nu trebuie să uiți nici de grăsimile sănătoase,benefice organismului.După digestie, stomacul va rămâne gol pentru o perioadă. Astfel, acesta va secreta un mucus care te va ajuta exact ca un „pansament”, mai ales împotriva arsurilor gastrice.
Postul intermitent reduce riscul apariției diabetului de tip 2
Acest tip de diabet este răspândit ca având legătură cu concentrația zahărului din sânge. În paralel cu acest fenomen apare și rezistența la insulină. De aici apare rapid și diagnosticul care poate fi greu de gestionat pentru multe persoane. Paza bună trece primejdia rea, iar primul pas spre a evita un astfel de verdict medical este alimentația.
Postul intermitent reduce nivelul glicemiei pe stomacul gol, astfel că, ai șanse mult mai puține să te confrunți cu această afecțiune.