Este total interzis să faci aceste lucruri! Toți credincioșii trebuie să știe asta

Începând de astăzi, 1 august 2022, creștinii ortodocșii intră în perioada postului Adormirii Maicii Domnului. Acesta se mai numește popular și postul Sântmăriei sau al Sfinteii Mării.

Sfânta Maria este cunoscută drept ocrotitoarea marinarilor, motiv pentru care în mai multe orașe se organizează pelerinaje și procesiuni cu icoane. În tradiția românească, există o serie de reguli și superstiții de care românii trebuie să țină cont.

Iată ce este total interzis să faci în perioada postului Adormirii Maicii Domnului

În această perioadă, se spune că bărbații care erau văzuți că poartă pălărie după data de 15 august sunt ironizați. Este interzisă spălarea în apa râurilor care este spurcată de cerbi.

De asemenea, nu este bine să dormi pe prispă.

O altă superstiție spune că gospodinele trebuie să ducă la biserică legume pentru a le sfinți preotul. Acestea trebuies date de pomană pentru sufletul adormiților. Cele care nu fac asta săvârșesc un mare păcat.

arhivă

Rugăciunea făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Cu lacrimi ai adăpat pământul, văzând răstignit pe Cruce pe rodul cel preacurat al pântecelui Tău. Cu lacrimile Tale întoarce-ne pe noi cei împovăraţi de păcat la Calea Adevărului lui Hristos , ca să nu fim prinşi de fiarele cele înţelegătoare ale patimilor şi aruncaţi în adâncul cel mai de jos al păcatelor.

Precum ai săltat de bucurie la Învierea fiului Tău, roagă-Te să se facă bucurie în Cer şi pentru noi, întorcându-ne la pocăinţă prin stăruinţa Ta de Iertare a noastră la Tronul Stăpânului .
Mâinile noastre le întăreşte la rugăciune, gândurile le curăţeşte, sufletele le îmbracă cu smerită cugetare şi de toate primejdiile ne izbăveşte degrabă.

Ca un paznic de veselie este credincioşilor Postul cel aşezat în cinstea adormirii tale. Trezeşte-ne pe noi la lucrarea faptelor bune, adormind patimile noastre cele nenumărate şi întărindu-ne spre căutarea mântuirii, ca să slăvim cu glasuri neîncetate ale inimii pe tatăl, pe fiul şi pe duhul sfânt în veci. Amin!

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!