Compania Națională „Poşta Română” a fost informată despre decizia Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România de a începe o grevă generală pe data de 1 aprilie.

În lumina acestui eveniment, compania a declarat că a luat toate măsurile necesare pentru a preveni orice întrerupere în distribuirea corespondenței și a drepturilor sociale, asigurând că peste două milioane de pensionari vor primi în continuare drepturile sociale fără întârzieri.

Într-un comunicat oficial, Poşta Română a subliniat că a încercat să evite acest conflict prin oferirea tuturor resurselor financiare disponibile și că a propus medierea, opțiune refuzată de sindicat. „Asigurăm toţi clienții de funcționalitatea serviciilor noastre și de distribuirea la timp a tuturor trimiterilor”, a comunicat compania, adăugând că majoritatea angajaţilor, peste 80%, îşi va continua să își îndeplinească responsabilitățile cu profesionalism.

Compania a evidențiat că este pregătită să își îndeplinească toate obligațiile contractuale și legale, asigurând clienții și partenerii de stabilitatea serviciilor sale. De asemenea, a fost menționat că doar aproximativ 20% din totalul angajaților au aderat la conflictul colectiv de muncă. Poşta Română reiterează angajamentul de a livra toate drepturile sociale până pe 15 aprilie, conform promisiunii.