Poșta Română a intrat în atenția procurorilor DNA.

Compania Națională Poșta Română S.A este supusă în acest moment unei anchete desfășurate în mai multe sucursale din țară. Din seria verificărilor făcute de procurori au fost efectuate ieri și o serie de percheziții.

Poșta Română verificată „la sânge” de procurorii DNA

Operatorul național de servicii poștale este supus în acest moment unor verificări amănunțite. Astfel mai multe sucursale ale Poștei Române au intrat în atenția procurorilor.

În acest sens sediile din București Bacău și Iași au fost percheziționate. Oamenii legii au verificat atent contractele în baza cărora au fost realizate mai multe lucrări de renovare ale sediilor.

Toate aceste lucrări au fost făcute în ultimii doi ani. Până aici nimic în afara legii. Când intervine însă partea legată de prețurile achitate pentru aceste tipuri de servicii suspiciunile procurorilor sunt numeroase. Aceștia bănuiesc că toate lucrările de renovare au fost realizate la prețuri mărite intenționat. De altfel pentru că aceste contracte să fie semnate s-ar fi acordat în spatele ușilor închise o mită de peste 15000 €.

Poșta Română anunță de asemenea derularea unei anchete interne care să vizeze aceste lucrări. Pe întreg parcursul zilei de ieri, procurorii DNA au luat la puricat sediile celor trei sucursale.  Faptele la care oamenii legii fac referire au avut loc între anii 2022-2023. Anchetatorii bănuiesc că toate contractele de achiziții publice semnate de aceste instituții ar fi fost măsluite.

Sursele judiciare au confirmat în această perioadă au loc descinderi în sediul central al Poștei din Capitală. De asemenea și în alte două județe din țară.

Altfel în total au fost verificate cinci locații situate pe raza capitalei dar și a județelor Iași și Bacău. Totodată au fost percheziționate și domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţii publice, comise în perioada 2022-2023, arată anchetatorii.