Compania Naţională „Poşta Română” a anunţat că a demarat procesul de distribuire în avans a pensiilor pentru luna mai, în contextul pregătirilor pentru Sărbătorile de Paşte. Operațiunea vizează transferul unei sume totale de 9.331.399 mii de lei, necesară acoperirii pensiilor, spre beneficiarii direcți prin intermediul serviciilor poștale și băncilor comerciale.

„Astăzi, Compania Naţională „Poşta Română” a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, având ca scop ca toți pensionarii să își primească drepturile sociale înainte de Sărbătorile de Paşte. Facem eforturi susținute pentru ca distribuirea pensiilor să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil”, comunică Poşta Română.

Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale „Poşta Română”, subliniază colaborarea eficientă între diversele instituții implicate: „Prin cooperarea dintre Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casa Naţională de Pensii și partenerii noștri bancari, ne asigurăm că pensionarii noștri primesc pensiile în avans, permițându-le să se bucure de o sărbătoare paște liniștită, în familie”.

De asemenea, Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a confirmat acest plan, menționând că pensiile vor fi virate înainte de Paște, cu fondurile urmând să fie disponibile în conturile pensionarilor în zilele de 2-3 mai, iar distribuția prin Poşta Română va fi completată până la data de 3 mai.

Suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și 339.359 mii lei din bugetul de stat a fost virată spre Poşta Română, iar băncile comerciale au primit 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și 683.898 mii lei din bugetul de stat, în vederea plății pensiilor.