Reclamă
Reclamă

Selecționata Portugaliei s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Slovenia cu 3-0 la loviturile de departajare, luni seara, pe Frankfurt Arena, într-un meci în care scorul a fost alb atât la finalul celor 90 de minute regulamentare, cât și al prelungirilor.

Portugalia a dominat prima repriză a meciului de pe Deutsche Bank Park, din Frankfurt, dar jucătorii lui Roberto Martinez nu l-au pus la încercare cu adevărat pe portarul sloven Oblak. Ruben Dias a șutat pe lângă poartă în minutul 6, iar în minutul 13 Bernardo Silva a trimis în fața porții, însă Cristiano Ronaldo nu a ajuns la minge. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost bara lui Palhinha, din minutul 45+2.

În repriza secundă, Oblak a respins lovitura liberă executată de Cristiano Ronaldo, în minutul 55, iar în minutul 61 slovenii au trecut pe lângă gol, la ocazia lui Sesko. Acesta l-a depășit pe veteranul Pepe și a șutat din careu, dar balonul a trecut puțin pe lângă bară.

Reclamă

Ambele echipe au jucat cu prudență și s-a intrat în prelungiri. În minutul 103, Diogo Jota a pornit o acțiune personală, a intrat în careul sloven și a fost faultat, arbitrul Daniele Orsato dictând penalti. Cristiano Ronaldo a executat, dar portarul Oblak a respins, iar prima repriză de prelungiri s-a terminat. Ronaldo a izbucnit în lacrimi și a fost consolat de coechipieri, iar în minutul 109 selecționerul sloven Matjaz Kek a fost eliminat.

În minutul 115, Pepe a fost depășit de Sesko, acesta scăpând singur cu Diogo Costa, însă portarul lusitanilor a intervenit miraculos cu piciorul, păstrând scorul egal. Calificarea s-a decis astfel la lovituri de departajare.

Ilicic a ratat primul, Diogo Costa ghicind colțul și apărând. Cristiano Ronaldo a executat primul pentru portughezi și a înscris. Balkovec a schimbat colțul, dar Diogo Costa a respins și acest penalti. Bruno Fernandes a făcut 2-0 pentru echipa sa, iar Diogo Costa a scos și lovitura lui Verbic. Bernardo Silva a semnat calificarea Portugaliei în sferturi.

Portugalia a câștigat cu 3-0 la lovituri de departajare, iar Cristiano Ronaldo și compania vor întâlni Franța în sferturi, la Hamburg.

Echipele au fost următoarele:

Portugalia: Diogo Costa – Joao Cancelo (Nelson Semedo 117), Pepe (Ruben Neves 118), Ruben Dias, Nuno Mendes – Bruno Fernandes, Palhinha, Vitinha (Diogo Jota 65) – Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Rafael Leao (Francisco Conceicao 76). Selecționer: Roberto Martinez.

Slovenia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Balkovec – Stojanovic (Verbic 87), Elsnik (Ilicic 106), Gnezda Cerin, Mlakar (Stankovic 74) – Sporar (Celar 74), Sesko. Selecționer: Matjaz Kek.

Cartonașe galbene: Drkusic 32, Karnicnik 37, Stankovic 101, Bijol 106, Balkovec 107. Arbitri: Daniele Orsato – Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (toți din Italia) – Espen Eskas (Norvegia).

În alte meciuri din optimi, Elveția a învins Italia cu 2-0, Germania a trecut de Danemarca cu 2-0, Anglia a câștigat cu 2-1 în fața Slovaciei și Spania a învins Georgia cu 4-1. Franța a obținut o victorie de 1-0 în fața Belgiei.

Urmează marți meciurile România – Olanda (Munchen, 19:00) și Austria – Turcia (Leipzig, 22:00).

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro