Blugii strâmți sunt la modă de ani de zile și sunt încă în tendințe în 2022. Purtarea de blugi skinny prea des și pentru o perioadă lungă de timp poate cauza mai multe probleme decât crezi.

Purtând blugi strâmți, mai ales dacă vă mișcați sau vă ghemuiți pe parcursul zilei, vă poate răni mușchii și nervii picioarelor. Combinația de blugi  și curele strânse poate provoca, de asemenea , amorțeală , durere și furnicături pe partea din față a coapselor.

Sursa: Social media

Încetinește circulația sângelui

Blugii tăi preferați pot reprezenta opțiunea ta pentru orice ocazie, dar dacă ai experimentat vreodată senzația de picioare grele și obosite, este mai bine să optezi pentru pantaloni mai comozi. Purtarea de haine prea strânse în jurul taliei poate scădea circulația sângelui. De asemenea, poate îngreuna venele să pompeze sângele înapoi către inimă și alte organe.

Îți poate agrava arsurile la stomac

Îmbrăcămintea strâmtă care împinge în abdomen poate provoca de fapt refluxul acid. Aceasta  una dintre cele mai frecvente probleme intestinale de care suferă mulți oameni. Și chiar dacă sunteți perfect sănătos și nu sunteți familiarizat cu arsurile dureroase la stomac, aveți totuși șansele de a  dezvolta reflux dacă purtați haine strânse în mod regulat pe o perioadă de 2 săptămâni.

Vă poate afecta postura

Blugii skinny perturbă echilibrul sănătos dintre partea inferioară a spatelui și șolduri și, deoarece pot provoca o flexie excesivă a spatelui, pot crește stresul asupra discurilor spinale.

Nu există nicio îndoială că blugii skinny sunt la modă! Cu toate acestea, purtarea lor zilnic poate crește riscul de a suferi anumite infecții și iritații. Una dintre ele este vulvodinia, o afecțiune caracterizată prin durere cronică în zona dumneavoastră intimă. Cercetătorii au descoperit că femeile care poartă blugi strâmți de 4 sau mai multe ori pe săptămână au mai mult de două ori mai multe șanse de a dezvolta vulvodinie decât cele care nu poartă niciodată pantaloni strâmți.