Reclamă
Reclamă

Portavionul american cu propulsie nucleară Theodore Roosevelt a sosit sâmbătă în orașul-port Busan din Coreea de Sud pentru exerciții militare comune din această lună cu țara gazdă și cu Japonia, a anunțat Marina sud-coreeană, relatează Reuters.

Liderii celor trei țări au convenit la summitul de la Camp David din august 2023 să organizeze exerciții militare anuale, cele trei state condamnând „comportamentul periculos și agresiv” al Chinei în disputa privind Marea Chinei de Sud.

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Coreea de Nord săptămâna aceasta, pentru prima dată în 24 de ani, și a semnat un „parteneriat strategic global” cu liderul Kim Jong Un, ce prevede o asistență reciprocă „în caz de agresiune” din partea unei țări terțe.

Reclamă

Aceasta este prima sosire a unui portavion american în Coreea de Sud în ultimele șapte luni, după vizita unui alt portavion american, USS Carl Vinson, în noiembrie, în cadrul unei demonstrații de forță împotriva programelor nucleare și de rachete ale Coreii de Nord.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro