Creșterea prețurilor la energie se află în centrul tuturor discuțiilor și preocupărilor. Prin urmare, reducerea facturii de energie electrică devine din ce în ce mai mult o prioritate. Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai mari consumatoare de energie dintr-o gospodărie. Pentru a economisi bani, iată momentul în care este recomandabil să o folosiți.

Care este cel mai bun moment pentru a folosi mașina de spălat?

Este cu siguranță unul dintre cele mai utilizate aparate electrocasnice dintr-o gospodărie, la fel ca frigiderul și congelatorul. Într-adevăr, nu este neobișnuit să folosim zilnic mașina de spălat pentru a spăla hainele.  Ar trebui să știți că este posibil să economisiți energie prin utilizarea mașinii de spălat. Tot ce trebuie să faceți este să îl folosiți în afara orelor de vârf.

Porniți mașina de spălat în timpul „orelor de vârf”

Sursa: Social media

Poate că nu vă dați seama, dar  puteți face economii uriașe la factura de energie electrică. Prețul pe kWh este cu aproximativ 25% mai mic în orele de vârf, de obicei între orele 22.00 și 6.00 sau între 23.30 și 7.30.

Prin urmare, funcționarea mașinii de spălat în afara orelor de vârf va fi economică și profitabilă pe termen lung. De exemplu, puteți programa să funcționeze la ora 3 sau 4 dimineața. Dacă intenționați să rulați mai multe cicluri de spălare, inclusiv centrifugare, luați în considerare posibilitatea de a o rula la începutul orelor de vârf pentru a profita pe deplin de tariful redus.

Alte sfaturi pentru a economisi bani cu mașina de spălat

În afară de utilizarea mașinii de spălat în afara orelor de vârf, există și alte sfaturi pentru a optimiza consumul de energie al mașinii de spălat.

Opriți pre-spălarea: Dacă aveați îndoieli, trebuie să știți că acest pas este inutil. De fapt, nu face decât să crească consumul de apă și de electricitate. Dacă renunțați la el, puteți economisi până la 15% la apă și electricitate.

Optați pentru programul de temperatură scăzută: considerat eficient din punct de vedere energetic, acesta este suficient pentru a vă spăla și curăța hainele în mod corespunzător. De exemplu, o spălare la 30 de grade celsius consumă de până la trei ori mai puțină energie decât o spălare la 90 de grade celsius.