Reclamă
Reclamă

Locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RO-Alert, care vizează localitățile de la granița cu Ucraina, în care erau avertizați asupra pericolului căderii de obiecte din spațiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Populația este asigurată că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federației Ruse și este sfătuită să sune la 112 dacă observă obiecte care cad din cer.

„Ca urmare a semnalării unor posibile acțiuni ale forțelor armate pe teritoriul Ucrainei, structurile cu rol de apărare ale statului român au notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență despre această situație care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-Alert către populația din zona de Nord a județului Tulcea, mai exact, zona limitrofă graniței de stat cu Ucraina”, a anunțat, sâmbătă dimineață, ISU Tulcea.

Reclamă

Sursa citată a precizat că „mesajul transmis are rolul de a informa populația despre un potențial pericol ca din spațiul aerian să cadă obiecte, urmare a conflictului armat care se desfășoară lângă graniță”.

„De asemenea, este important ca populația să nu intre în panică, să sune la 112 și să anunțe dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României și să urmeze recomandările din mesaj. Menționăm că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federației Ruse, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situația de la graniță”, a mai transmis sursa citată.

Localitățile în care a fost transmis mesajul RO-Alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti și Sulina.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro