Primele măsuri de relaxare au început să fie anunțate de guvernanți. S-a vorbit de redeschiderea unor sectoare de activitate și de mpsurile care trebuie luate de altele, în această perspectivă. Ce nu s-a spus însă clar este ce se va întîmpla cu activitatea sportivă profesionistă din România. Când vor putea diversele cluburi să-și reia antrenamentele, când se reiau campionatele interne? Întrebări fără răspuns, după cum remarcă și fostul premier Victor Ponta.

Reclamă

Actualul șef al Pro România critică dur lipsa de viziune și de strategie a conducerii țării în ceea ce privește acest segment extrem de important, sportul.

”În societăţile moderne sportul este la baza altor două domenii fundamentale: Educaţie şi Sănătatea (dincolo de efectele economice). Ţările care investesc în sport au rezultate net superioare în Educaţie şi Sănătate! Iar rezultatele sportive sunt cele care dau prestigiul unei ţări – şi unesc energiile pozitive ale unui popor! Azi sportul românesc se află în cel mai greu moment din istorie. Pandemia de coronavirus a oprit activităţile şi competiţiile sportive într-un grad care întrece şi Al Doilea Război Mondial. (…) am o uriaşă frustrare şi indignare văzând cum în Romania sportul a fost şi este total ignorat de preşedinte, Guvern, Parlament”, a declarat fostul premier.

Reclamă

Soluții pentru sport

În privința semnalează lipsa totală de acțiune, lipsa unui calendar și a unei strategii pentru acest domeniu. Pe un ton sarcastic, politicianul adaugă că cei de la putere consideră că “liber la vânătoare şi pescuit” este suficient. Ponta face apel la un efort comun, pentru găsirea celor mai bune soluții pentru sportul românesc grav afectat de pandemie.

“Imediat după data de 15 voi propune în cadrul Parlamentului şi alături de Ministerul Sportului  un grup de lucru special. Acesat va trebui să discute cu reprezentanţii sportului românesc şi să prezinte cât mai curând o strategie concretă de relansare! Nu voi asista pasiv la moartea acestui fenomen pe care îl consider esenţial pentru dezvoltarea unei naţiuni!”, a mai declarat Ponta, potrivit Agerpres.