Reclamă
Reclamă

Pompierii eleni au identificat cauza unui incendiu care a izbucnit vineri seara pe insula grecească Hydra. Flăcările au izbucnit după un foc de artificii de pe un iaht, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Incendiul, provocat de un foc de artificii de pe o ambarcaţiune, a cuprins singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi care nu are drumuri”, au anunţat pompierii eleni pe Facebook, potrivit sursei citate.

Incendiul a fost stins rapid de pompierii eleni și în prezent pădurea din Hydra nu se mai află în niciun pericol.

Reclamă

O reacție a venit și din partea primarului insulei, care s-a declarat „revoltat că unii oameni aprind focuri de artificii într-un mod atât de iresponsabil lângă o pădure de pini”.

Potrivit sursei citate, edilul a declarat la un post public de televiziune din Grecia că „primăria va intenta o acțiune civilă împotriva celor responsabili de izbucnirea incendiului imediat ce o anchetă preliminară va fi finalizată”.

Grecia a înăsprit pedepsele pentru incendiere, în contextul în care țara se confruntă în fiecare an cu un număr din ce în ce mai mare de incendii de vegetație. În prezent, autorii de incendii pot fi condamnați la pedepse de până la 20 de ani de închisoare și o amendă de până la 200.000 de euro.

În ultimele zile, temperatura a depășit 40 de grade în Grecia, iar vremea caniculară va continua și în weekend.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro