Salvatorii care au intervenit la Timişoara în cazul celor patru fraţi găsiţi carbonizaţi, în casă, i-au plâns pe fiecare dintre micuţi.

Reclamă

Cătălin Temelie, plutonier major, în vârstă de 30 de ani, este tatăl unei fetiţe de două luni. Lucrează ca pompier de 10 ani şi, joi seară, a folosit camera cu termoviziune pentru a-i căuta pe cei patru fraţi. Cătălin Temelie i-a găsit fără suflare pe doi dintre copii.

„Când am urcat în maşina de intervenţie şi am auzit că este vorba despre copii, speram să îi găsim în viaţă. (…) Nu doresc nimănui să simtă ce am simţit noi când i-am găsit. Eu am găsit primele două victime. E foarte trist, dureros. Oricât ai fi de tare, îţi rămâne acea imagine în cap”, a mărturisit Cătălin, potrivit Observator.

Reclamă

Cel de-al doilea salvator care a oferit declaraţii se numeşte Cosmin Hîş şi este plutonier adjutant şef. Cosmin Hîş are acasă un băiat de 12 ani şi a izbucnit în lacrimi în timp ce povestea cum a decurs intervenţia.

„Din momentul apelului, am fost informaţi că este posibil să fie patru copii blocaţi în acel imobil. S-a plecat cu toate forţele de intervenţie şi, pe drum, toţi speram şi ne doream să fi ieşit din apartament, să fi fost doar o alarmă falsă. Nu ştiam vârsta copiilor, ştiam doar că sunt copii. Toţi speram să nu fie în acea cameră”, a continuat Cosmin Hîş.

Alexandra, Andrei, Antonia și Adrian, cu vârste cuprinse între patru luni și șase ani, au pierit în flăcări. Cel care a dat alarma a fost chiar fratele lor, în grija căruia fuseseră lăsați de părinți. Adolescentul de 14 ani a fugit după ajutor la un vecin şi a reuşit astfel să se salveze. Mama este acuzată de neglijență.