Poluarea a ajuns și în cea mai mare agroturistică din țară. În zona Branului a fost imortalizat recent un râu plin de reziduri chimice. Mai mult, acestea schimbau într-un mod evident culoarea apei. un tânăr a fotografiat acest fenomen și a vrut să tragă un semnal de alarmă în acest sens.
Poluarea în vârf de munte
Poluarea nu este regăsită numai în marile orașe. Se pare că dezvoltarea industriei și crearea locurilor de muncă pe plan local vine și cu dezavantaje. În satul Sirnea din zona Bran-Moieciu a fost identificat de curând un râu plin de particule chimice. Fenomenul nu a fost găsit de autorități ci de un simplu tânăr care s-a declarat revoltat în acest sens. Turistul era în trecere în zona însă nu a putut rezista să nu tragă un semnal de alarmă în această privința. Bărbatul spune că apă era de un albastru fluorescent, semn că această a fost contaminată cu particule reziduale.
Poluarea din zona muntelui a determinat autoritățile abia ulterior să ia măsuri. Turistul a fost cel care a mers pe firul apei și a identificat locația de unde erau deversate rezidurile. Râul de la poalele munților Bucegi este frecventat de milioane de turiști anual.
”Când am coborât de pe o vale, am văzut râul că este albastru, o culoare neobișnuită, un albastru fluorescent aproape. Am mers pe firul apei în sus pentru a vedea de unde vine, am găsit Valea Tisei, a luat-o la stânga, am urcat pe un drum, am ajuns pe la numerele 16-20, în sat acolo, și de acolo în sus apă era limpede. În casele acelea nu am văzut pe nimeni”. a declarat turistul.