Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a exprimat speranța că Germania va revizui decizia sa și va furniza Ucrainei rachete de croazieră Taurus, în contextul în care Statele Unite au decis să trimită Kievului rachete cu rază lungă de acțiune. Sikorski a adus în discuție acest subiect într-un interviu recent cu publicația Bild, subliniind că acțiunile SUA ar putea funcționa ca un încurajare pentru cancelarul german Olaf Scholz să ia o decizie similară.

Escaladarea conflictului din Ucraina și răspunsul internațional la acesta continuă să fie un punct central de discuție pe agenda globală. Livrările anterioare de rachete cu rază lungă de acțiune de către Franța și Regatul Unit către Ucraina constituie un precedent important în această privință. Un oficial american de rang înalt în domeniul apărării, vorbind sub protecția anonimatului, a menționat că deciziile de a furniza Ucrainei astfel de rachete, inclusiv noua decizie a SUA, ar trebui să încurajeze și alte națiuni să acționeze în mod similar.

Pe de altă parte, cancelarul german Olaf Scholz a exprimat rezerve cu privire la furnizarea de rachete de croazieră Taurus către Ucraina, temându-se că acest act ar putea adânci implicarea Germaniei în conflict. Până în momentul de față, el a respins cererile Ucrainei de a primi acest tip de armament, capabil să atingă ținte la distanțe de până la 500 de kilometri.