Medicul de Terapie Intensivă Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, apără profesiile la stat, după accidentul Raisei. Acesta a transmis pe pagina lui de Facebook un mesaj în care le explică oamenilor că nu trebuie să defăimeze o întreagă profesie, din cauza unui singur om.

1. Ce mesaj a transmis medicul Amin Zahra

Amin Zahra este medic de Terapie Intensivă în Timișoara și a avut mulți pacienți în mâinile sale. După cum spune el, meseria de doctor și polițist nu este una ușoară, iar oamenii nu ar trebui să îi judece atât de tare. Dacă o persoană greșește nu trebuie să fie înjosite profesiile în sine.

„Am ajuns la concluzia că sunt foarte mulți „specialiști”! Doar că aceștia sunt doar „speciali”…Le știu pe toate, de la cum trebuie aplicate legile, la medicină! Aruncă cu cuvinte grele, fără regrete!…Polițiștii ne calcă cu mașinile, medicii ne omoară prin spitale!”

Cât de ușor este să arunci cu noroi într-o profesie nobilă, unde acești oameni și-au sacrificat ani din viață pentru a ajunge unde au ajuns și se lovesc pe parcursul carierei, de acești „specialiști”, susține Amin Zahra.

Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, apărat de un medic. Ce mesaj a transmis: “Să arunci cu noroi într-o profesie nobilă”
Facebook

2. Cu ce probleme importante se confruntă țara

Domnul medic și-a exprimat cu această ocazie și frustrarea pe care o are față de fondurile și locurile de muncă din România. Deși medicii sunt cei blamați de fiecare dată pentru tragediile din spital, nu ei sunt în măsură să cumpere apartura care lipsește. Mulți dintre studenții care termină medicina nici nu au locuri de angajare disponibile la stat.

„Din păcate nu ne lovim doar de criticile lor, ne lovim și de lipsurile de la locul de muncă…Lipsa aparatelor, a medicamentelor, a echipamentelor, mai pe scurt lipsa condițiilor decente, așa cum ar trebui să fie normal!

Este frustrant să ceri diverse materiale și să nu le primești, să fii nevoit să lucrez cu ce ai! Suntem acuzați că o facem pentru bani că suntem bine plătiți. Vreau să vă spun că un medic rezident din anul V, câștigă într-o gardă din timpul săptămânii 24 de RON pe oră și acest om, muncește cât pentru 4-5 oameni, pentru că este un deficit mare de personal medical, dar dacă dorești să te angajezi, să îți cauți post într-un spital de stat acestea, NU există!”, spune Zahra.

3. Amin Zahra cere oamenilor respect pentru profesiile statului

Chiar dacă nu toată lumea din sistem este responsabilă, oamenii mai și greșesc, nu trebuie confundați cu profesia în sine. Medicul din Timișoara le cere oamenilor să facă diferența dintre cei buni și cei răi, pentru că dacă unul face o gafă, nu înseamnă că toată lumea este incompetentă.

„Ne dorim respectul cuvenit, să nu fim arătați cu degetul, atunci când cineva din breaslă greșește, pentru că nu putem să generalizam și să aruncăm cu noroi în niște oameni care sunt dedicați trup și suflet și fac tot ce pot la locul de muncă doar cu ce au, indiferent de profesie… Medic, polițist, profesor!”, este concluzia lui Amin Zahra.